Felhívás

Tisztelt Látogató!
Kedves Barátunk!

Örömmel adunk hírt arról, hogy Nagy Gáspár bérbaltavári szülőházának emlékházzá alakítása a Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködésben, a közeljövőben elkezdődik, a Nagy Gáspár Alapítvány a szükséges engedélyt megszerezte. Az emlékház kialakításának első – építészeti és kiállítási – tervei elkészültek.

A Nagy Gáspár Emlékház méltó emléket kíván állítani Nagy Gáspár kimagasló költői életművének és méltóképpen szeretné megjeleníti a költő életének legfontosabb mozzanatait és a szülőföldhöz való bensőséges kapcsolatát.

A Nagy Gáspár Alapítvány fontos feladatának tekinti, hogy a költő szellemi hagyatékát gondozza, ébren tartsa költészete iránt az érdeklődést, valamint gyűjtse a róla szóló és vele kapcsolatos emlékeket.

Kérjük, hogy segítse munkánkat!
Kérjük, hogy amennyiben birtokában van, juttassa el
– a Nagy Gáspártól kapott leveleket,
– azokat a fényképeket, amelyeken Nagy Gáspár – egyedül vagy társaságban – látható (a fényképek mellé rövid tájékoztató leírást kérnénk),
– bármely más, Nagy Gáspárhoz kötődő tárgyi emléket.
Az eredeti leveleket és fényképeket visszaküldjük a tulajdonosának.

Kérjük továbbá, hogy Nagy Gáspárral való személyes találkozásainak történetét, emlékeit írja meg, és juttassa el címünkre.

Nagy Gáspár költészetének utóéletét ápolva szeretnénk, ha az Alapítvány kapcsolatban maradhatna mindazokkal, akiknek különösen fontos Nagy Gáspár emberi és költői emlékezete, példamutatása.

Szeretnénk a jövőben rendszeresen hírt adni az emlékház sorsáról, illetve a Nagy Gáspár Alapítvány működéséről – ezért kérjük, hogy küldje el elérhetőségét, e-mail címét!

Levelezési címünk:

Pécsi Györgyi 1327 Bp., Pf. 67.
nagy.gaspar@t-online.hu

Támogató segítségét előre is köszönjük!           

Nagy Gáspár Alapítvány