II. Nagy Gáspár Labdarúgó Torna

Helyszín: Budakeszi Sporttelep.

Rendező: Budakeszi Öregfiúk.

Megnyitó beszéd: Antall István kulturális újságíró, szerkesztő-riporter

Résztvevők: Magyar Katolikus Rádió, Írók-költők, Pannonhalma I., Pannonhalma II., Gazsifalva (Bérbaltavár és Nagytilaj közös csapata), Kecskemét (a Forrás folyóirat és a Rajzfilmstúdió közös csapata), Budakeszi I., Budakeszi II.

1. Budakeszi II., 2: Gazsifalva

Gólkirály: Rátkai Balázs

A fociból és az írásból nem öregedhet ki az ember. A játék abbahagyhatatlan, legyen szó versről, avagy a rúgható bőrről. Aki éjszaka a papír fölé hajol, nappal jóleső fáradtsággal hunyorog a világba, de mert a magyar poétika hagyománya a szavakkal való halálosan komoly játék, így nem térhet ki az illető a gyepen való megmérettetéstől sem.

Nagy Gáspár köznapi beszédben is jól forgó finom iróniája, szelíd humora, karikírozó képessége, a groteszk fordulatokhoz való érzéke jól működött a pályán is. A versláb nem bicegett, de egy-egy hétvégi megmérettetés után az izmok, az inak, a csontok tiltakoztak. A bevált cselekről mégis érdemes volt beszélni. Mert Nagy Gáspár játékosnak, gondolkodónak, írónak is nagy volt. Sporttársnak, barátnak pedig fájdalmasan nélkülözhetetlen.

(Antall István)