XII. Nagy Gáspár Labdarúgó Torna

Helyszín: Pannonhalma, az arborétum sportpályája

Rendező: Pannonhalma, Bencés Gimnázium 

Résztvevők: Budakeszi I. Budakeszi II., Vasvár, Gazsifalva (Bérbaltavár-Nagytilaj), Áron és barátai, Pannonhalma Öregdiákok I. (Ph 2011A), Pannonhalma Öregdiákok II.  (Ph2006A)

1: Vasvár  2: Budakeszi I., 3: Gazsifalva

Legjobb kapus: Orosz Márton (Budakeszi I.)

A 2019-es focikupa Pannonhalmán

Valaki Fentről nagyon figyelt minket a 12. Nagy Gáspár Labdarúgó Torna-becenevén Gazsi-kupa- pannonhalmi megrendezésekor. Az éjszakai szélviharos-zivataros fenyegetés után ideális labdarúgó időben, Albin atya gimnáziumi igazgató kedves köszöntését és hivatalos megnyitóját követően 7 csapat, Budakeszi I. Budakeszi II., Va(z)svár, Gazsifalva (Bérbaltavár-Nagytilaj), (Nagy) Áron és barátai, Pannonhalma Öregdiák csapatai (Ph 2011A, Ph2006A), két pályán, két csoportban küzdött – becsülettel- a vándorkupáért. Összességében több mint 100 fő volt jelen a tornán.

Az arborétumban lévő, márciusban felszentelt, kiváló zöld gyepes pályán harcosan barátságos mérkőzések zajlottak, profi játékvezetés mellett. A bencés atyák (Albin, Ambrus, Elréd) a drukkerekkel és a pihenő játékosokkal beszélgetve, anekdotázva mutatták be milyen az igazi bencés vendégszeretet.

A tornát idén is a vasváriak profi játékosokból álló csapata nyerte. Budakeszi I (2.) és Gazsifalva (3.) előtt. A díjakat Elréd atya adta át. Vasvár meghívta a jelenlévő csapatokat a 2020-as Gazsi-kupára.

A finom babgulyás, pogácsa, alma összeállítású ebédet a gimnázium ebédlőjében fogyasztottuk el és – a helyhez méltón – pannonhalmi Miseborral és saját „termésű” Vis vitalis (életerő) ásványvízzel öblítettük le.

Elréd és Odó atya profi, élményekkel fűszerezett idegenvezetésével kulturális programként mintegy 50 fő megnézhette Pannonhalma nevezetességeit. Úgy láttuk mindenki maradandó élménnyel/gondolatokkal, lelkesen tért haza. Gazsi, a tőle megszokott igazságossággal, minden csapatnak egy fővel növelte a létszámát!

Gergelyi Ferenc (Ph 1967)